У поліції повідомили подробиці підпалу будинку Гонтаревої

Читать на русском
Камери відеоспостереження в будинку родини ексголови Нацбанку Валерії Гонтаревої в селищі Гореничі, де вночі сталася пожежа, зафіксували, як невідомий перелазив через паркан.

Камери відеоспостереження в будинку родини ексголови Нацбанку Валерії Гонтаревої в селищі Гореничі, де вночі сталася пожежа, зафіксували, як невідомий перелазив через паркан.

Як повідомляє пресслужба поліції Київської області у вівторок, 17 вересня, в будинку знаходився один охоронець, хоча до вересня їх було шість.

«Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, встановила, що охоронець вночі почув сторонній шум, коли чоловік вийшов на подвір'я, побачив горіння покрівлі будинку», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, встановлено, що близько 03:00 невідомий, який підозрюється в скоєнні підпалу, перелазив через паркан домоволодіння.

Поліція також повідомила, що будинок використовувався як дачний починаючи з травня.

На момент виникнення пожежі на місці перебував тільки один охоронець, хоча до вересня територія домоволодіння була під охороною шістьох співробітників.

«Поліція з'ясовує всі обставини загоряння і вживає заходів з пошуку і встановлення особи, яка вчинила знищення майна», - повідомили в поліції.

Нагадаємо, що у Офісі президента вимагають розслідування підпалу будинку Гонтарєвої. Володимир Зеленський чекає від правоохоронців якнайшвидшого розкриття «цієї провокації».

Також міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав підпал будинку ексглави Нацбанку «недопустимим проявом кримінального тиску».

Раніше Гонтарева повідомила про підпал її будинку під Києвом.

Поліція розглядає підпал, як одну з версій загоряння будинку колишньої очільниці Національного банку України Валерії Гонтаревої під Києвом.

Раніше ексголова НБУ повідомила, що її збив автомобіль в центрі Лондона.

Крім того, в ніч проти 5 вересня невідомі облили бензином і підпалили автомобіль, зареєстрований на її невістку, яку теж звати Валерія Гонтарева.

Напередодні останнього інциденту стало відомо, що Печерський райсуд Києва ухвалою від 27 серпня дозволив Держбюро розслідувань силовий привід Гонтаревої на допит у справі про зловживання службовим становищем членами правління Нацбанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: