Поліція відкрила справу за фактом підпалу будинку Гонтаревої

Читать на русском
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підпалу будинку ексголови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підпалу будинку ексголови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

Про це повідомляє прес-служба поліції Київської області.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Крім цього, під час перегляду записів з камер відеоспостереження правохоронці встановили, що близько 03:00 годин невідома особа перелазила через паркан домоволодіння.

«Поліція з’ясовує усі обставини загоряння та вживаються заходи з пошуку й встановлення особи, яка вчинила знищення майна», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у Офісі президента вимагають розслідування підпалу будинку Гонтарєвої. Володимир Зеленський чекає від правоохоронців якнайшвидшого розкриття «цієї провокації».

Також міністр внутрішній справ Арсен Аваков назвав підпалу будинку екс-глави Нацбанку «недопустимий прояв кримінального тиску».

Раніше Гонтарева повідомила про підпал її будинку під Києвом.

Поліція розглядає підпал, як одну з версій загоряння будинку колишньої очільниці Національного банку України Валерії Гонтаревої під Києвом.

Раніше ексголова НБУ повідомила, що її збив автомобіль в центрі Лондона.

Крім того, в ніч на 5 вересня невідомі облили бензином і підпалили автомобіль, зареєстрований на її невістку, яку також звуть Валерія Гонтарева.

Напередодні останнього інциденту стало відомо, що Печерський райсуд Києва ухвалою від 27 серпня дозволив Держбюро розслідувань силовий привід Гонтаревої на допит у справі про зловживання службовим становищем членами правління Нацбанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: