Правління НБУ просить про захист після інцидентів із Гонтаревою

Читать на русском
Правління Нацбанку просить правоохоронні органи розслідувати серію нападів на ексголову регулятора Валерію Гонтареву і її сім'ю, а також забезпечити захист нинішнього керівництва.

Правління Нацбанку просить правоохоронні органи розслідувати серію нападів на ексголову регулятора Валерію Гонтареву і її сім'ю, а також забезпечити захист нинішнього керівництва.

Про це йдеться в заяві правління Нацбанку, опублікованій в четвер, 5 вересня, прес-службою регулятора.

«Низка останніх інцидентів, які сталися з Валерією Гонтаревою і її сім'єю в Лондоні та Києві, може свідчити про наявність організованого і цілеспрямованого психологічного і фізичного тиску на колишнього главу НБУ», - йдеться в заяві.

У правлінні Нацбанку зазначається, що вони розцінюють це «як реальну загрозу особистій недоторканності посадових осіб регулятора, які здійснювали і продовжують здійснювати реформи фінансового сектора, і спроби таким чином підірвати здатність центрального банку виконувати своє призначення - забезпечувати цінову і фінансову стабільність як фундаменту для стійкого економічного зростання».

«Правління НБУ звертається до правоохоронних органів з проханням забезпечити проведення оперативного неупередженого розслідування цих інцидентів і притягнути винних до відповідальності, забезпечити захист життя і здоров'я екс-глави НБУ, поточного керівництва та співробітників Національного банку як конституційних прав кожного українця», - зазначили в НБУ.

Як повідомлялося, сьогодні Гонтарева відіслала журналістам НВ відео з лікарняної палати, де вона перебуває після того, як її на переході в Лондоні збив автомобіль. За словами Гонтаревої, в найближчі чотири - п'ять місяців вона буде змушена пересуватися на милицях і візку.

Нагадаємо, минулої ночі в Києві згоріло авто невістки Гонтаревої, яку також звуть Валерія Гонтарева. Пожежники підозрюють підпал.

Також стало відомо, що суд дозволив ДБР примусово доставити Гонтареву на допит.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: