Нацраді дозволили не продовжувати ліцензію телеканалу «112 Україна»

Читать на русском
Суд скасував заборону на анулювання ліцензії для 112 Україна. У керівництві телеканалу звинуватили владу в політичному переслідуванні.

Шостий апеляційний суд зняв заборону для Нацради з питань телебачення і радіомовлення на рішення щодо продовження або анулювання ліцензії телеканалу 112 Україна. Таким рішенням суд відхилив апеляцію телеканалу.

Про це в понеділок, 16 вересня, повідомляє ЛБ з посиланням на адвоката Василя Сметану.

«Рішення вступає в силу. Звісно ж, ми будемо використовувати всі засоби захисту, передбачені законом, але рішення вже, скажімо так, діятиме таким чином, як і задумано регулятором, а саме буде розглянуте питання продовження ліцензії», - сказав юрист.

Сметана також висловив припущення, що тепер Нацрада «швидше за все, відмовить» у переоформленні ліцензії.

Своєю чергою, на телеканалі назвали таке рішення політичним і звинуватили в ньому «владу», яка «не здатна миритися з критикою на свою адресу».

«Канал 112 Україна закликає Європейський Союз, Європейський парламент, ПАРЄ, Міжнародний союз журналістів та інші міжнародні організації вплинути на українську владу і не допустити припинення мовлення незалежного українського телеканалу», - йдеться в заяві адміністрації телеканалу.

Там також заявили, що не здадуться і будуть боротися.

Нагадаємо, у серпні Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу через намір показати фільм Олівера Стоуна Нерозказана історія України - про «громадянський конфлікт на Донбасі». Після скандалу показ фільму скасували, але перевірка відбулася.

Під брендом 112 канал ховаються шість телерадіокомпаній: ТРК 112 ТБ, ТБ Вибір, Партнер-ТБ, Новий формат, Аріадна-ТБ і Лідер-ТБ.

На одну з них записана супутникова ліцензія каналу. П'ять інших телекомпаній у 2011 році перемогли в конкурсі на місця в цифровому мультиплексі МХ-5, призначеному для регіональних і місцевих мовників. Згодом ці компанії змінили власників, і замість п'яти окремих регіональних телеканалів на їхніх частотах запустився де-факто загальнонаціональний канал 112 Україна.

Раніше повідомлялося, що ГПУ відкрила дві справи на телеканал NewsOne, який планував провести телеміст з російським каналом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: