Нацрада позапланово перевірить п'ять каналів

Читать на русском
У ході моніторингу Нацрада зафіксувала порушення галузевого законодавства. Телеканали нібито не дотримувалися умов ліцензії.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки в компаніях ТОВ Новий формат ТБ, ТОВ Аріадна ТБ, ТОВ Партнер ТБ, ТОВ ТБ Вибір і ТОВ Лідер ТБ.

Як пише «Слово і Діло», всі вони віщають з логотипом 112 Україна, повідомляється на сайті Нацради в четвер, 1 серпня.

Відзначається, що в ході моніторингу Нацрада зафіксувала порушення галузевого законодавства. Телеканали нібито не дотримувалися умов ліцензії. Майже 23 години на добу вони транслювали тільки інформаційно-аналітичні і публіцистичні передачі. При цьому в ефірному часі були відсутні культурні, науково-просвітницькі та розважальні програми.

Також у Нацраді заявили, що всі п'ять каналів транслювали однакове програмне наповнення і з порушеннями використовували логотип 112 Україна.

Нагадаємо, в ніч на 13 липня в Києві невідомий вистрілив з гранатомета в будівлю телеканалу 112 Україна на вулиці Дегтярівській в Шевченківському районі. Прибувши на виклик, поліцейські виявили пошкодження фасаду будівлі і відстріляний тубус гранатомета. За даними ЗМІ, стрілянину вели двоє людей.

Поліція відкрила кримінальну справу за статтею про теракт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: