Волкер заявив, що партнери не будуть підштовхувати Україну до «формули Штайнмаєра»

Читать на русском
Поки на Донбасі залишаються сили, підконтрольні Росії, партнери не будуть підштовхувати Україну до проведення там місцевих виборів.

Спецпредставник Держдепу США Курт Волкер запевнив, що міжнародні партнери не будуть підштовхувати Україну до проведення виборів в ОРДЛО, поки там залишаються підконтрольні РФ сили.

Про це він заявив в інтерв'ю ТСН у неділю, 15 вересня.

За його словами, реалізація «формули Штайнмаєра» можлива тільки після того, як відбудуться вибори.

«Я не бачу сценарію, коли Україну будуть підштовхувати до проведення виборів, поки території залишаються окупованими. Реалізація «формули Штайнмаєра» можлива тільки після того, як вибори відбудуться... Я часто спілкуюся зі своїми французькими і німецькими колегами, і знаю, що вони не бачать можливостей для місцевих виборів у середовищі, яке досі контролюють російські сили», - заявив Волкер.

Як відомо, Пристайко повідомив про намір провести вибори в ОРДЛО. Пізніше, він вказав, що вибори на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей повинні відбутися після того, як окупанти покинуть територію України.

Також президент Володимир Зеленський назвав умови виборів у «ЛДНР». Глава держави заявив, що вибори на непідконтрольному Донбасі пройдуть за українськими законами.

Додамо, представник України в тристоронній контактній групі Леонід Кучма не виключає того, що під час найближчої зустрічі лідери Франції та Німеччини будуть підштовхувати Україну до неприйнятних поступок РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: