Вибори в ОРДЛО: у США зробили заяву

Читать на русском
Тейлор вважає, що для проведення виборів в ОРДЛО РФ повинна спочатку вивести звідти свої війська.

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор вважає, що для проведення виборів в ОРДЛО РФ повинна спочатку вивести звідти свої війська.

Про це він заявив у коментарі РБК-Україна в кулуарах форуму «Ялтинська європейська стратегія» заявив.

Тейлор наголосив, що вибори можливі тільки за безпечних умов.

За його словами, для того, щоб провести вибори, потрібна реєстрація громадян, створення виборчих комісій, кандидати повинні мати можливість зареєструватися і вести кампанію, ЗМІ повинні мати можливість приїхати.

«Для цього всього потрібна безпека», - відзначив він.

«Під час так званого «референдуму» в Криму ми бачили, як виглядає «безпека» під російською окупацією», - нагадав Тейлор.

За словами Тейлора, питання безпеки пріоритетне. Дипломат вкотре наголосив, що на території Донбасу не повинно бути російських військ.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав умови виборів у «ЛДНР». Глава держави заявив, що вибори на непідконтрольному Донбасі пройдуть за українськими законами.

Також глава МЗС України вказав, що вибори на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей повинні відбутися після того, як окупанти покинуть територію України.

Додамо, представник України в тристоронньої контактній групі Леонід Кучма не виключає того, що під час найближчої зустрічі лідери Франції і Німеччини будуть підштовхувати Україну до неприйнятних поступок РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: