Зеленський перерахував умови проведення виборів на Донбасі

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що вибори на непідконтрольних територіях Донбасу пройдуть тільки після відведення військ.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що вибори на непідконтрольних територіях Донбасу пройдуть тільки після відведення військ.

Відповідну заяву він зробив на брифінгу після зустрічі з президентом Естонії Керсті Кальюлайд, передає Офіс президента в п'ятницю, 12 вересня.

Українці оцінили нову владу. Як довго Зеленський зможе утримувати рейтинг?Згідно з результатами опитування соціологічної групи «Рейтинг» (6-10 вересня), відсоток задоволених роботою президента Володимира Зеленського на початку вересня зріс майже в півтора рази.

Зеленський зазначив, що інформацію про вибори на окупованих територіях зможе коментувати тільки після того, як ці питання узгодять у Нормандському форматі.

«Тому що це є частиною мінських угод. Зараз занадто рано про це говорити, може бути тільки теоретичний діалог. Ми готуємо план переговорів, зараз погоджуємо дату саміту... Це складні питання... обмін людей, потім розведення військ у Золотому і Петровському. Тільки потім розведення на всій території - це 400 км. І тільки після цього ми зможемо говорити про формат виборів на окупованій території. Якщо ми вважаємо, що Донбас - це Україна, то місцеві вибори мають там пройти за українськими законами. Інші деталі і терміни я не можу обговорювати», - додав Зеленський.

Нагадаємо, 13 вересня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна пропонує провести місцеві вибори і на окупованих територіях Донбасу.

Раніше стало відомо, що Зеленський очікує на зустріч із Путіним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: