Шуфрич очолить комітет Ради з питань свободи слова: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Нестор Шуфрич очолить парламентський комітет зі свободи слова. Слово і Діло зібрало, що про це думають у соцмережах.
Слово і Діло

Обраний народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Нестор Шуфрич очолить комітет Верховної ради з питань свободи слова. Таку інформацію озвучив голова депутатської підготовчої групи Дмитро Разумков.

Проти такого призначення вже виступив, зокрема, «Медіарух». У заяві організації йдеться про те, що прізвища ключових фігур «Опозиційної платформи» пов'язані з обмеженням свободи слова, маніпуляціями суспільною думкою, агресивною агітацією та проросійською пропагандою.

«Слово і Діло» подивилось, як у соціальних мережах відреагували на можливе призначення Шуфрича головою комітету.

«У липні цього року Нестор Шуфрич, народний депутат України, однопартієць і друг кума Путіна Віктора Медведчука (Шуфрич і Медведчук також куми, Оксана Марченко хрестила дитину Шуфрича), давав інтерв'ю пропагандистському каналу «Росія 24», сидячи в київському офісі. Інтерв'ю брала Олена Березовська, улюблена журналістка Януковича, що виїхала після Майдану на пропагандистські заробітки до Росії. За кілька днів Шуфрич може стати головою парламентського комітету з питань свободи слова. І це не жарт. Боюся, що незабаром Оленку Березовську ми зустрінемо вже в кулуарах Верховної ради України, а голова комітету особисто проводитиме для неї екскурсію. Ми так сильно боремося з російською пропагандою, що фактично самі відкриваємо для неї двері», – написала Христина Бердинських.

«Я на тлі загального обурення Шуфричем як головою комітету зі свободи слова додам свої дві копійки. Нехай колеги скажуть, а ви послухайте просто: коли та як у вашому житті вам допоміг цей комітет у Верховній раді? Я жодного випадку не згадаю. Ані зі своєї біографії, ані у друзів. Так, були ризики. Були погрози й було страшно. І допомагали депутати, про яких я під час молитви завжди згадаю. Але від цього комітету — ніколи й нічого. Тож нехай Шуфрич, начхати», — вважає Кирило Сазонов.

«Шуфрич, отримавши комітет із питань свободи слова, судячи з усього, став частиною домовленостей щодо «недоторканності» каналів NewsOne, 112 і ZIK. У всякому разі, на першому етапі саме так і будуть розвиватися події. Ніхто медіа в Медведчука забирати не буде. Я не хочу вдаватися в довгі роздуми, чому так сталося, тільки хочу зазначити, що команда Зе наступає на ті ж граблі, що й Порошенко. Домовлятися з телеканалами про ненапад, якщо ці канали сумарно мають частку близько 4 відсотків, — це підкласти самим собі міну», — написав Вадим Денисенко.

«Скарги на свободу слова тепер слід писати відомому правозахиснику Нестору Івановичу Шуфричу. Втім, краще не писати. Ось різне міг собі уявити, але український народ і його обрані представники вміють увігнати в ступор», – написав Сергій Щербина.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто очолить інші парламентські комітети.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: