Чумак розсекретив декларації військових прокурорів

Читать на русском
Головний військовий прокурор Віктор Чумак скасував рішення свого попередника Анатолія Матіоса, через яке декларації військових прокурорів вилучили з публічного доступу.

Головний військовий прокурор Віктор Чумак скасував рішення свого попередника Анатолія Матіоса, через яке декларації військових прокурорів вилучили з публічного доступу. Тепер Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) одразу після отримання цього рішення має його виконати та оприлюднити декларації прокурорів..

Про це повідомляє сайт Генпрокуратури у понеделок, 16 вересня.

Чумака призначено військовим прокурором: як він виконував обіцянки в статусі нардепаВіктор Чумак призначений головним військовим прокурором. Подивилися як він виконував обіцянки на посаді народного депутата.

«Головний військовий прокурор Віктор Чумак скасував постанову про застосування заходів спеціальної безпеки від 31 березня 2017 року, згідно з якою було забезпечено конфіденційність даних низки посадових осіб військової прокуратури. Відтепер інформація про статки військових прокурорів стане відкритою і кожен громадянин матиме змогу ознайомитися з нею на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», - йдеться у повідомленні.

Свого часу, ще 31 березня 2017 року, Матіос ухвалив постанову про застосування заходів спеціальної безпеки у вигляді забезпечення конфіденційності даних низки посадових осіб військової прокуратури. Тоді з Реєстру НАЗК зникло 72 декларації військових прокурорів.

Рішення приховати декларації військових прокурорів Матіос та ГПУ пояснювали загрозою через конфлікт з Росією.

Раніше Центр протидії корупції безуспішно вимагав скасування цього документу в суді через його незаконність.

Нагадаємо, 2 вересня генпрокурор Рябошапка звільнив головного військового прокурора Анатолія Матіоса. Він був направлений у розпорядження Міноборони.

Також Рябошапка заявив, що військову прокуратуру потрібно ліквідувати, а замість неї створити нове відомство.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: