З'ясувалося, коли Україна приєднається до енергоринку ЄС

Читать на русском
Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час зустрічі із президентом Естонії Керсті Кальюланд  заявив, що Україна планує приєднатись до європейського енергетичного ринку у 2025 році і зацікавлена в естонському досвіді.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час зустрічі із президентом Естонії Керсті Кальюланд заявив, що Україна планує приєднатись до європейського енергетичного ринку у 2025 році і зацікавлена в естонському досвіді.

Про це він сказав під час зустрічі із естонським президентом в рамках її візиту до України, повідомляє пресслужба уряду.

«Наші країни мають спільний історичний досвід. Вірю, що Україна зрештою опиниться у європейській сім’ї і ми знову зустрінемося в рамках об’єднання», – сказав Гончарук.

Він наголосив, що Україна має намір лібералізувати енергетичний ринок та відмовитись від радянських Житлового та Трудового кодексів, які були прийняті ще в 60-х роках та є абсолютно неефективними.

«Ми зацікавлені в естонському досвіді інтеграції до європейського енергетичного ринку. В наших планах приєднатись до енергоринку Європи вже в 2025 році», – додав Прем’єр.

Гончарук додав, що його уряд зацікавлений в тому, щоб глибше зрозуміти досвід Естонії в побудові «держави в смартфоні» і застосуванні сучасних технологій в управлінні державою.

Нагадаємо, 28 травня комітет ВР провалив розгляд законопроекту про відстрочку нового ринку електроенергії.

10 червня, президент Володимир Зеленський вніс до Верховної ради законопроект, що стосується відтермінування запуску нового ринку електроенергії, оскільки «не було пророблено відповідної роботи щодо підготовки до нового ринку».

У ЄБРР проти перенесення на тривалий термін запуску ринку електроенергії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: