Європейський суд з прав людини проведе засідання у справі «Україна проти Росії»

Читать на русском
Європейський суд з прав людини проведе слухання у справі Україна проти Росії, Крим, де, йтиметься про порушення прав людини на анексованому півострові.

У середу, 11 вересня, Велика палата Європейського суду з прав людини проведе слухання у справі «Україна проти Росії (Крим)», де, зокрема, йтиметься про порушення прав людини на анексованому півострові.

У прес-релізі, опублікованому на сайті суду, вказано, що слухання стосуються справи за заявою України від 13 березня 2014 року.

Україна проти Росії в міжнародних судах: що обіцяли українські політикиУ розпал судового процесу в Міжнародному суді Організації Об’єднаних Націй у Гаазі «Слово і Діло» вирішило згадати, хто з політиків що обіцяв стосовно відстоювання прав України в міжнародних судах.

Україна стверджує, що «з 27 лютого 2014 року Росія контролює Автономну Республіку Крим, яка є невід’ємною частиною України».

Раніше ЄСПЛ переніс дату запланованих слухань за міждержавним позовом України проти Росії про порушення прав людини в Криму.

10 серпня 2018 року Україна подала до Європейського суду з прав людини нову міждержавну скаргу щодо українських політв’язнів Кремля.

На розгляді Європейського суду з прав людини є також чотири тисячі позовів громадян, пов'язаних з подіями в анексованому Росією Криму та на Донбасі.

Раніше експерти розповіли, чи покарають РФ за «вибори» в Криму і чи допоможе Римський статут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: