Джонсон заявив про прогрес у переговорах щодо Brexit

Читать на русском
Прем'єр Британії Борис Джонсон на полях саміту G7 в Біарриці заявив про поліпшення шансів на вихід з ЄС.

Прем'єр Британії Борис Джонсон на полях саміту G7 в Біарриці заявив про поліпшення шансів на вихід з ЄС з угодою після того, як він доніс до лідерів свою позицію щодо 39 мільярдів фунтів рахунку за розлучення та ірландський кордон.

Про це повідомляє Sky News, пише «Слово і Діло».   Джонсон в черговий раз підкреслив, що поточна угода про вихід для британської сторони «мертва» і попередив, що без угоди Британія юридично не зобов'язана виплачувати ЄС 39 мільярдів фунтів (43 млрд євро).   В останні дні Борис Джонсон відвідав Берлін і Париж для переговорів із канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном.   На питання, чи стала угода щодо Brexit більш імовірною після цих зустрічей, прем'єр-міністр сказав: «Я оптиміст. Я думаю, що шанси на угоду поліпшуються, але з боку наших друзів має бути багато реалізму в тому, що нинішня угода про вихід мертва».   За його словами, яким буде Brexit, до угоди або без, повністю залежить від ЄС.

«І я думаю, що в останні кілька днів у нас було досить багато успіхів в донесенні деяких повідомлень про те, що Британія може і не може зробити», - сказав Джонсон.   «Думаю, що на даний момент є обгрунтований шанс, що ми укладемо угоду», - заявив він.

Раніше Зеленський з Джонсоном обговорили відновлення членства РФ у G7.

Також нагадаємо, Джонсон відмовився підтримати повернення Росії до G7.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: