Меркель дала Британії час до 31 жовтня на пошук рішення щодо Brexit

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що у Великої Британії є більше двох місяців на те, щоб вирішити питання кордону в Ірландії і уникнути хаотичного Brexit.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що у Великої Британії є більше двох місяців на те, щоб вирішити питання кордону в Ірландії і уникнути хаотичного Brexit.

Як передає «Слово і Діло», про це вона заявила в четвер, 22 серпня, на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, передає The Local.

За її словами, Лондон повинен знайти рішення щодо Brexit до дня свого запланованого виходу з ЄС — 31 жовтня 2019 року.

«Я сказала, що те, що ви хочете зробити за три або два роки, ви можете зробити за 30 днів — або, точніше: ви можете зробити це до 31 жовтня», — сказала Меркель.

Очільниця німецького уряду заявила, що встановила нову дату, «тому що Велика Британія заявила, що хотіла б залишити Європейський Союз 31 жовтня».

І за цей час рішення стосовно Ірландії може бути знайдено, додала вона.

Кордон між Північною Ірландією і Республікою Ірландія є ключовою проблемою Brexit. Ірландія не планує виходити з ЄС, а Північна Ірландія як частина Британії повинна покинути блок.

Питання відсутності кордону в Ірландії лежить в основі «угод Страсної п’ятниці», які поклали край багаторічному конфлікту на острові.

Нагадаємо, що британський прем'єр Борис Джонсон заявив, що Brexit відбудеться без укладення угоди з Брюсселем, якщо європейська сторона відмовиться переглянути ці домовленості.

Борис Джонсон обіцяв вивести Велику Британію з Євросоюзу 31 жовтня, незалежно від того, чи вдасться йому укласти угоду з Брюсселем.

Значна частина британського парламенту вважає угоду з ЄС обов’язковою умовою Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: