У КНДР заявили про готовність відновити переговори зі США про денуклеаризацію

Читать на русском
Влада Північної Кореї розраховує в кінці вересня відновити переговори зі США про денуклеаризацію Корейського півострова.

Влада Північної Кореї розраховує в кінці вересня відновити переговори зі США про денуклеаризацію Корейського півострова.

Про це в понеділок, 9 вересня, повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї з посиланням на заяву МЗС КНДР.

«Ми готові зустрітися зі Сполученими Штатами в узгоджений в кінці вересня час і в погодженому місці для обговорення питань, які ми обговорювали досі», - цитує заяву ТАРС.

Про останнє випробування «нової надкрупної» ракети Північної Кореї стало відомо вночі 24 серпня.

25 серпня президент США Дональд Трамп заявив, що може провести ще одну зустріч з вищим керівником КНДР Кім Чен Ином.

6 вересня держсекретар США Майк Помпео розповів про намір продовжувати переговори з КНДР. За його словами, американська сторона завжди знала, що цей діалог не буде простим і зажадає значного часу.

Попередній саміт США-КНДР відбувся у в'єтнамському Ханої 27 лютого. У перший день глави держав провели зустріч один на один і продовжили спілкування за робочою вечерею.

На наступний день політики раніше запланованого терміну покинули готель Legend Metropole, де проходили переговори тет-а-тет. Пізніше в Білому домі розповіли, що сторонам не вдалося дійти згоди з питання повної денуклеаризації Північної Кореї, через що, зокрема, не був підписаний підсумковий документ. При цьому в квітні Кім Чен Ин заявив, що його відносини з американським лідером Дональдом Трампом залишаються хорошими, незважаючи на безрезультатний саміт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: