Лідери Корей погодили кроки щодо денуклеаризації

Читать на русском
Як заявив Мун Чже Ін, обидві Кореї вперше узгодили конкретні кроки щодо денуклеаризації Корейського півострова.

На саміті лідера КНДР Кім Чен Ина і президента Південної Кореї Мун Чже Іна вперше були узгоджені «конкретні кроки» щодо денуклеаризації Корейського півострова.

Про це в середу, 19 вересня, повідомляє південнокорейське агентство Yonhap, пише «Слово і Діло». Про деякі підсумки переговорів на вищому рівні лідери Корей розповіли на спільній прес-конференції.

Підсумки першого саміту США-КНДР: чи вдалося Трампу щось змінити?У Сінгапурі пройшла перша в історії зустріч чинного президента США Дональда Трампа з лідером Північної Кореї. Підсумки підбивали експерти.

Як заявив Мун Чже Ін, обидві Кореї вперше узгодили «конкретні кроки» щодо денуклеаризації Корейського півострова. За його словами, «без'ядерна Корея» вже близько. Крім того, зазначив південнокорейський лідер, Пхеньян і Сеул домовилися усунути всі джерела конфлікту на півострові.

Його північнокорейський колега, виступаючи на прес-конференції, заявив, що заява, підписана на саміті, наближає «епоху миру і процвітання». За його словами, Пхеньян і Сеул погодилися звільнити Корейський півострів від ядерної зброї. Крім того, лідер КНДР заявив про намір відвідати Сеул до кінця цього року. Це буде перший візит північнокорейського лідера до столиці Південної Кореї.

Відзначено, що трохи раніше в середу глави міністерств оборони обох країн підписали всеосяжну військову угоду. Документ спрямований на зниження напруженості на півострові і запобіганню випадкових конфліктів. Як зазначає агентство, підписання даної угоди є частиною зусиль двох Корей щодо дотримання домовленостей, досягнутих на двох квітневих самітах, з метою зупинити «всі ворожі дії» одна проти одної і «практично ліквідувати небезпеку виникнення війни».

Раніше президент США Дональд Трамп закликав Кім Чен Ина «не поспішати» з денуклеаризацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: