Трамп закликав Кім Чен Ина «не поспішати» з денуклеаризацією

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп схвалив намір лідера КНДР провести денуклеаризацію Корейського півострова, але при цьому закликав його не поспішати.

Президент США Дональд Трамп заявив, що задоволений рішенням лідера КНДР Кім Чен Ина провести денуклеаризацію Корейського півострова до кінця першого президентського терміну, й закликав його «не поспішати».

Як пише «Слово і Діло», про це Трамп повідомив на зустрічі з прихильниками в штаті Монтана в четвер, 6 вересня, передає CNN.

США та КНДР не можуть узгодити процес денуклеаризаціїДержсекретар Помпео поскаржився на Азіатському форумі з безпеки на повільність роззброєння Північної Кореї.

Зокрема, президент США відзначив позитивну риторику, що витікає від Північної Кореї.

«У нас хороше передчуття. Я йому подобаюся, він мені подобається, хто знає, що станеться», – сказав Трамп.

Раніше Кім Чен Ин заявив, що сподівається на поліпшення відносин зі США й планує провести денуклеаризацію протягом першого президентського терміну Трампа. Північнокорейський лідер підкреслив, що має намір покласти край ворожим відносинам із Вашингтоном до 2021 року.

Нагадаємо, в червні відбулася історична зустріч президента США й лідера КНДР у Сінгапурі. На саміті Трамп і Кім Чен Ин підписали декларацію про досягнення миру на Корейському півострові. При цьому наприкінці серпня Трамп скасував візит держсекретаря США Майка Помпео до КНДР через те, що переговори щодо денуклеаризації застопорилися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: