Сенатор США пообіцяв, що Україна отримає військову допомогу

Читать на русском
Сенатор-республіканець США Рон Джонсон заявив, що військова допомога Україні в розмірі 250 мільйонів доларів неодмінно надійде.

Сенатор-республіканець США Рон Джонсон заявив, що військова допомога Україні у розмірі 250 мільйонів доларів неодмінно надійде.

Чому США можуть переглянути військову допомогу Україні та до чого тут вибори?Західні ЗМІ повідомили про те, що Трамп вирішив переглянути виділення Україні 250 млн дол. військової допомоги. У Держдепі кажуть, що такого рішення не ухвалювали.

Про це чиновник заявив після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє пресслужба глави держави.

Сенатор уточнив, що допомога надійде якщо не в цьому, то в наступному фінансовому році.

«Я спілкувався з президентом Трампом, я знаю думку інших членів Конгресу, ми писали листи, закликаючи витратити гроші з цього фінансового року. Якщо цього цього не станеться, ось сенатор Мерфі - в бюджетному комітеті, і я думаю, ми одноголосно підтримаємо надання цієї допомоги в фінансовому році-2020», - зазначив Джонсон.

Відзначимо, під час зустрічі з американськими сенаторами 5 вересня Зеленський подякував їм за активну позицію щодо необхідності надання подальшої допомоги безпеці, а також висловив надію, що обсяги цієї допомоги будуть збільшуватися.

Також нагадаємо, 4 вересня сенатори закликали Білий дім відновити військову допомогу Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: