Зеленський зустрівся з сенаторами США

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з американськими сенаторами Сполучених штатів Америки Рональдом Джонсоном і Крістофером Мерфі.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з американськими сенаторами Сполучених штатів Америки Рональдом Джонсоном і Крістофером Мерфі.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Як повідомляють у Зеленського, під час зустрічі президент України наголосив на потужній підтримці обома палатами Конгресу США. Він подякував сенаторам, які входять у Сенатський український кокус, за їхній особистий внесок у формування цієї підтримки.

«Хочу подякувати нашому стратегічному партнеру США за постійну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України», - зауважив Зеленський.

Також сторони обговорили співпрацю у сфері енергетичної безпеки, зокрема підкреслили важливість диверсифікації постачання в Україну енергоносіїв шляхом налагодження їх поставок зі США.

Наголошується, що сторони обговорили питання реалізації реформ в Україні. Зеленський зокрема має намір запропонувати активні реформи в секторі безпеки й оборони України за стандартами НАТО.

Раніше повідомлялося, що американські сенатори Рон Джонсон і Кріс Мерфі під час візиту до Києва провели зустріч з генеральним прокурором України Русланом Рябошапкою.

Також раніше сенатори Рон Джонсон і Кріс Мерфі повідомляли про отримання відмови від російської влади на отримання візи для в'їзду до РФ. Незабаром сенатори анонсували візит в Україну, «щоб продемонструвати двопартійну підтримку новому українському уряду».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: