Трамп доручив переглянути програму військової допомоги Україні

Читать на русском
Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп попросив свою команду з національної безпеки переглянути програму фінансування, відому як Ініціатива сприяння безпеки в Україні.
Ілюстративне фото.

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп попросив свою команду з національної безпеки переглянути програму фінансування, відому як Ініціатива сприяння безпеки в Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це пише POLITICO.

Військова допомога з-за кордону: хто й чим допомагав Україні в 2014-2018 рокахМайже на 250 мільйонів доларів отримала Україна технічної та гуманітарної допомоги від 20 країн світу протягом останніх чотирьох років.

Трамп хоче переконатися, що гроші використовуються в інтересах Сполучених Штатів.

Інформацію повідомив виданню високопоставлений чиновник адміністрації.

Йдеться про раніше виділені 250 мільйонів доларів на військову допомогу Україні у сфері безпеки, включаючи гроші на зброю, навчання, обладнання та розвідувальну підтримку.

Як зазначає POLITICO, військова допомога Сполучених Штатів Україні довгий час вважалася лакмусовим папірцем того, наскільки сильно американський уряд чинить тиск на Москву.

Проте нещодавно Трамп почав применшувати військову інтервенцію Москви на Україну і наполягав на відновленні Росії в «Групі семи».

Администрация Трампа в 2017 году одобрила продажи летального оружия Украине, сделав шаг, которого никогда не делала администрация предыдущего президента Барака Обамы. Сокращение этой помощи может подвергнуть Трампа обвинениям в том, что его политика благоприятствует Москве, считает издание.

Нагадаємо, на початку серпня адміністрація президента США Дональда Трампа тимчасово призупинила дію більшості фондів іноземної допомоги в очікуванні розгляду видатків Державним департаментом та Агентством США з міжнародного розвитку.

Раніше слідом за Палатою представників Сенат США підтримав виділення 250 мільйонів доларів на безпекову допомогу Україні у 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: