У Сенаті США закликали зберегти допомогу Україні

Читать на русском
Білий дім повинен враховувати критичну важливість забезпечення довгострокової життєздатності українських військових, підкреслили законодавці.

Сенатори від обох партій закликали Білий дім не відмовлятися від надання військової допомоги Україні.

Як пише «Слово і Діло», відповідний лист було направлено в адміністрацію США у вівторок, 3 вересня, пише ТАСС.

Чому США можуть переглянути військову допомогу Україні та до чого тут вибори?Західні ЗМІ повідомили про те, що Трамп вирішив переглянути виділення Україні 250 млн дол. військової допомоги. У Держдепі кажуть, що такого рішення не ухвалювали.

Відзначається, що підписи під документом поставили республіканці Роб Портман, Рон Джонсон і демократи Джин Шахін, Дік Дурбін, Річард Блюментал, які входять у так званий «Кокус щодо України».

«Це фінансування має вирішальне значення для довгострокової стабільності України, а також постійну підтримку і схвалення з боку Конгресу США, який виділив ці кошти. Ми настійно закликаємо вас доручити Пентагону негайно направити ці кошти (на військову допомогу Україні)», - зазначено в листі, текст якого опублікований на сайті сенатора Портмана.

Нагадаємо, 29 серпня стало відомо, що президент США Дональд Трамп розпорядився провести перегляд військової допомоги Україні.

За даними телекомпанії CNN, американська адміністрація протягом останніх декількох тижнів висловлювала намір припинити надання 250 мільйонів доларів військової допомоги Україні, проте остаточне рішення ще не прийнято.

За підсумками огляду пакета військової допомоги Києву Пентагон виступив за його збереження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: