Кличко розповів, хто звільнить його з посади

Читать на русском
Кличко вважає, що його можуть звільнити з посади лише кияни. Водночас мер готовий боротися за своє крісло.

Мер Києва Віталій Кличко вважає, що його можуть звільнити з посади лише кияни.

Про це він розповів в інтерв’ю BBC News Україна.

Річниця місцевих виборів: як виконує обіцянки мер Києва Віталій КличкоМетро на Виноградар та новий міст на Шулявці обіцяв мер Києва Віталій Кличко після другої перемоги на міських виборах.

«Здаватися я не буду, і цим я, можливо, відрізняюсь від інших чиновників, яких зараз звільняють. Мене можуть звільнити виключно кияни на наступних виборах», - сказав політик, відповідаючи на запитання чи буде він самоусуватися.

Водночас мер готовий боротися за своє крісло.

«Я буду рухатися винятково в правовому полі. Є багато кроків, які ми зараз готуємо, щоб захистити не мене, не крісло, не посаду, вони мені не потрібні, а щоб захистити можливість киян обирати владу», - сказав Кличко.

У той же час мер Києва переконий, що його звільнення з посади голови Київської міської державної адміністрації лобіює голова Офісу президента Андрій Богдан.

Нагадаємо, Кабінет міністрів підтримав звільнення Кличка.

Раніше голова Офісу президента Андрій Богдан підтвердив, що з мером Києва у них є домовленість, від дотримання якої і буде залежати його подальше перебування на чолі КМДА.

Через місяць Богдан заявив, що мер Києва Віталій Кличко втратив контроль над столицею. Він заявив, що Кличко повинен йти у відставку.

Крім цього, голова ОП заявив, що йому пропонували хабар за те, щоб не звільняли Кличка. Ця інформація була передана в правоохоронні органи. Після цього Кличко у зверненні президенту Володимиру Зеленському заявив, що все, що наговорив Богдан «повна нісенітниця і не компетентність».

У відповідь депутати Київради попросили Зеленського призначити Кличка очільником КМДА.

Експерти розповіли «Слову і Ділу», якщо замість Кличка на посаду голови КМДА призначать когось іншого, то почнеться двовладдя та протистояння.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: