Як виглядатиме зала засідань Антикорупційного суду – фото

Читать на русском

У приміщенні Антикорупційного суду на проспекті Перемоги в Києві поки що не у всіх залах судових засідань зроблений ремонт.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Більшість зал судових засідань у приміщенні Вищого антикорупційного суду України за адресою проспект Перемоги, 41 у Києві будуть доволі просторі, але не всі.

Одну таку залу вдалося відвідати журналісту «Слова і Діла».

В Антикорупційному суді повідомили, що наразі лише одна зала судових засідань повністю готова. За словами співрозмовника, в інших ще не встановлена техніка, спеціальні засоби, меблі та таке інше. В суді додали, що наразі слідчі судді виконуватимуть свої повноваження в приміщенні колишнього Печерського районного суду міста Києва на вулиці Хрещатик, 42А, а судді апеляційної палати – на Хрестовому провулку, 4.

Нагадаємо, сьогодні 5 вересня Антикорупційний суд офіційно розпочав свою роботу. Раніше «Слово і Діло» вивчало світову практику створення антикорупційних судів.

Як відомо, 7 червня 2018 року Верховна Рада ухвалила законопроект про Вищий антикорупційний суд. Вже 26 червня його підписав колишній президент Петро Порошенко. Пізніше парламент ухвалив ще один законопроект, яким запускається робота Антикорупційного суду. 2 серпня 2018 року документ підписав ексглава держави.

12 листопада 2018 року офіційно стартував конкурс на посади суддів до ВАКС. Конкурс проходив в кілька етапів. Також до відбору суддів була долучена Громадська рада міжнародних експертів, яка мала право вето на проходження кандидатів. Загалом вони запропонували ветувати 47 кандидатів. 39 з них не пройшли конкурс.

11 квітня судді Антикорупційного суду склали присягу. Уже 7 травня вони визначили датою початку роботи суду 5 вересня. Також у цей день судді обрали собі голову Олену Танасевич та її заступника Євгена Крука. 24 травня на зборах суддів Апеляційної палати ВАКС головою суду обрали Даниїлу Чорненьку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: