Зеленський вніс законопроект про уточнення підсудності Антикорупційного суду

Читать на русском
Глава української держави вніс до парламенту проект закону, яким планується внести зміни до закону про Антикорупційний суд.
Володимир Зеленськийфото: УНІАН

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про внесення змін до закону про «Вищий антикорупційний суд», які стосуються початку роботи суду.

Відповідний проект закону оприлюднений на сайті парламенту під реєстраційним номером 1025, повідомляє «Слово і Діло».

Наразі тексту цього законопроекту немає на сайті Верховної Ради. Сам проект президент позначив як невідкладний. Водночас, за даними журналіста «Слова і Діла», цей документ стосується уточнення підсудності Антикорупційного суду. Вказаний проект закону вносився до Верховної Ради минулого скликання, проте не був розглянутий народними депутатами. Хоча у «Слузі народу» заявляли про необхідність його ухвалення.

На сайті президента України вказувалося, що цими змінами уточнюється підсудність Антикорупційного суду, а саме: суд розглядатиме кримінальні провадження, в яких досудове розслідування здійснюється або здійснювалось детективами Національного антикорупційного бюро і закінчено прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Станом на травень поточного року без запропонованих президентом Зеленським змін до вищезгаданого суду мають потрапити близько 3600 кримінальних проваджень, з яких лише 5% – стосовно високопосадової корупції, яку розслідували детективи НАБУ. Після ухвалення відповідних пропозицій Вищий антикорупційний суд у складі 26 суддів першої інстанції та 12 суддів Апеляційної палати уникнуть надмірного навантаження, а значить – оперативно ухвалюватимуть рішення стосовно корупції високопосадовців», – підкреслювали в прес-службі президента.

Нагадаємо, в Антикорупційному суді розповіли про підготовку до запуску роботи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: