В Антикорупційному суді розповіли про підготовку до запуску роботи

Читать на русском
Новостворений Антикорупційний суд тимчасово забезпечений приміщеннями для здійснення правосуддя у справах НАБУ і САП.
Євген Крук

Вищий антикорупційній суд України підписав договори оренди приміщень у Києві та тимчасово забезпечений ними для здійснення правосуддя.

Про це 18 липня на засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики заявив заступник голови суду Євген Крук, повідомляє «Слово і Діло».

«Нарешті підписано договори оренди трьох приміщень: по вулиці Хрещатик (42А), провулку Хрестовому (4А) і щонайважливіше приміщення по проспекту Перемоги, 41. Можна сміливо сказати, що як тимчасово ми забезпечені приміщеннями аби здійснювати правосуддя», – заявив він.

Заступник голови суду нагадав, що старт суду запланований на 5 вересня. Він також повідомив, що наразі судом оголошено конкурс на заміщення вакантних посад, а саме 126 вакансій.

«Ми вчора о 18:00 завершили приймати заяви і ми отримали їх більш, ніж 2800. Уже відібрали кілька начальників відділів і знову ж таки, хочу зауважити, що до конкурсної комісії залучені, як експерті європейські та американські», – додав Крук.

За його словами, Антикорсуд отримав погодження, проте ще не дозвіл, на створення режимно-секретного органу для двох інстанцій, а також оголосив публічні закупівлі матеріально-технічного забезпечення.

«Але є й певне невизначеність і проблеми. Це, по-перше, невизначеність предметної підсудності (які саме справи має розглядати суд – ред), проте сподіваємося, що це питання буде вирішено після початку роботи нового скликання Верховної Ради. По-друге, це вже організаційні питання. Аби розпочати роботу 5 вересня ми потребуємо дозволу щодо режимно-секретного органу для приміщень колишнього Печерського районного суду міста Києва», – наголосив заступник голови суду.

Крім того, як зазначив Крук, локальні мережі не забезпечують захист інформації. Він ще додав, що приміщення суду за пр. Перемоги, 41 вже взяти під охорону Національною гвардією і здійснюється переобладнення приміщень під конвойну служб, встановлюються камери спостереження, контролю доступу та захисту інформації.

Нагадаємо, на з'їзді суддів Антикорупційного суду було обрано голову, а також його заступника. Крім того, судді визначилися з датою початку роботи суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: