Судді антикорупційного суду склали присягу

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд України приступив до роботи, його судді склали присягу. Запуск ВАСУ відбувся за участю президента Петра Порошенка.

Вищий антикорупційний суд України приступив до роботи, його судді склали присягу.

Як пише «Слово і Діло», запуск ВАСУ відбувся за участю президента Петра Порошенка.

Transparency International оцінила кандидатів для Антикорупційного судуВища рада правосуддя розглянула 39 кандидатур та внесла подання президентові про призначення 35 суддів. З висунутих кандидатів – 7 фіналістів раніше визнали недоброчесними.

«Довгих 3 роки ми йшли до цього дня. До конкурсних процедур ми залучили висококваліфікованих міжнародних експертів – колишніх суддів та прокурорів з Великої Британії, Канади, Данії, Литви, Македонії», – додав глава держави.

«І для мене особисто цей конкурс став справжнім проривом. 7 місяців ішов відбір, кілька сотень кандидатів – суддів, науковців, адвокатів – безпрецедентна відкритість! 6 членів міжнародної ради експертів», – заявив Порошенко.

Він зазначив, що 38 нових суддів приступають до виконання обов'язків «в абсолютно новому суді».

Нагадаємо, 18 березня Вища рада правосуддя направила президенту України Петру Порошенко подання на призначення 35 кандидатів до Вищого антикорупційного суду, що дозволить ВАКС почати роботу.

Після цього, ВРУ направила ще трьох кандидатів на затвердження.

Додамо, раніше представник президента в парламенті Ірина Луценко заявляла, що Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) може запрацювати до кінця березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: