Міжнародні експерти пропонують ветувати 47 кандидатів до Антикорсуду

Читать на русском
Якщо 9 членів ВККС та 3 із 6 членів ГРМЕ не підтвердять відповідність кандидата, він чи вона не зможе претендувати на посаду судді.

11 січня відбулось засідання Громадської ради міжнародних експертів, під час якого ініціювали ветування ще 15 сумнівних кандидатів до антикорсуду. Загалом міжнародники поставили під сумнів 47 із 113 кандидатів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Центру протидії корупції.

Антикорупційний суд мають створити до лютого. Обіцянки та реальністьВищий антикорупційний суд (ВАКС) мають створити до лютого 2019 року, заявив президент на прес-конференції. Більше знають експерти.

Надалі мають відбутися спільні засідання Громадської ради міжнародних експертів та Вищої кваліфікаційної комісії суддів, під час яких проведуть голосування щодо того, чи відповідають кандидати критеріям доброчесності і професійності.

Якщо 9 членів ВККС та 3 із 6 членів ГРМЕ не підтвердять відповідність кандидата, він чи вона не зможе претендувати на посаду судді.

Уже відомі дати двох таких засідань — 18 та 21 січня. Загалом у ГРМЕ та ВККС є час до 26 січня, щоб виключити із конкурсу сумнівних кандидатів. На цьому робота ГРМЕ завершиться і кваліфкомісія суддів на власний розсуд обере переможців конкурсу із решти кандидатів.

Нагадаємо, в середу, 9 січня, під сумнів поставили ще 12 кандидатів, добродіяння і професіоналізм яких розглянуть на спільному засіданні з Вищою кваліфікаційною комісією суддів.

12 листопада стартував конкурс до антикорсуду. Раніше були обрані члени громадської ради експертів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: