Зеленський ветував закон про держпідтримку «Пласту»

Читать на русском
Зеленський ветував 4 вересня законопроект №10184 Про державне визнання і підтримку Пласту - Національної скаутської організації України.

Президент України Володимир Зеленський ветував 4 вересня законопроект №10184 «Про державне визнання і підтримку «Пласту» - Національної скаутської організації України».

Про це свідчить інформація на сайті Верховної ради, пише «Слово і Діло».

Останній етап проходження документу - готується на розгляд з вето президента.

«04.09.2019 повернуто з пропозиціями президента», - зазначено на сторінці закону на сайті Ради.

На цей момент текст пропозицій глави держави до закону на сайті ВР відсутній.

Метою закону про держпідтримку «Пласту» є «врегулювання відносин центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з організацією, посилення громадянської освіти та національно-патріотичного виховання молоді».

Нагадаємо, глава ВР 8 скликання Андрій Парубій підписав наприкінці червня прийнятий депутатами закон №10184 «Про державне визнання і підтримку «Пласту» - Національної скаутської організації України».

Проектом закону про «Пласт» планувалося внести ряд змін до законів «Про культуру» і «Про позашкільну освіту».

Верховна рада 30 травня прийняла за основу і в цілому з техніко-юридичними правками законопроект №10184 «Про державне визнання і підтримку «Пласту» - Національної скаутської організації України».

Додамо, Зеленський у середу також ветував законопроект, який передбачає посилення кримінальної відповідальності за порушення під час закупівлі оборонної продукції, і законопроект про примусову хімічну кастрацію педофілів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: