Нацбанк знизив облікову ставку до 16,5%

Читать на русском
З 6 вересня 2019 року облікова ставка була знижена до 16,5 відсотків річних. Таке рішення ухвалило правління Національного банку.

З 6 вересня 2019 року облікова ставка була знижена до 16,5 відсотків річних.

Таке рішення ухвалило правління Національного банку, повідомляє прес-служба регулятора.

«Національний банк продовжує цикл пом’якшення монетарної політики, оскільки очікує уповільнення інфляції до цілі 5%. Інфляція в липні (9,1% у річному вимірі) була вищою за траєкторію прогнозу, опублікованому в останньому Інфляційному звіті. У серпні, за оцінками Національного банку, інфляція знизиться, втім все ще залишатиметься вище прогнозної траєкторії. Таке відхилення зумовлене насамперед тимчасовими чинниками з боку пропозиції продуктів харчування, зокрема овочів», — розповіли в НБУ.

Відзначається, що базова інфляція (7,4% у річному вимірі в липні) відповідала прогнозу Національного банку.

«Жорстка монетарна політика залишалася вагомим чинником, що стримував фундаментальний тиск на ціни, зокрема через канал обмінного курсу. Однак, розширення внутрішнього попиту та підвищення заробітних плат продовжували гальмувати уповільнення інфляції», — заявили в Нацбанку.

Нагадаємо, правління НБУ з 19 липня знизило облікову ставку до 17%. У Нацбанку прогнозують, що протягом наступних кількох років вона буде знижена до 8%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: