Суд відмовив Генпрокуратурі в арешті майна Ющенка

Читать на русском
Відповідні рішення судді ухвалили в рамках розслідування кримінального провадження стосовно незаконного відчуження Межигір'я на користь Віктора Януковича.

Київський апеляційний суд відхилив апеляцію Генпрокуратури на відмову Печерського райсуду Києва заарештувати майно екс-президента Віктора Ющенка.

Про це Ющенко повідомив в Facebook, пише «Слово і Діло».

За його словами, в кінці вересня Київський апеляційний суд повинен розглянути ще одну скаргу ГПУ на аналогічне рішення Печерського суду.

«Відповідні рішення судді ухвалили в рамках розслідування кримінального провадження стосовно незаконного відчуження «Межигір'я» на користь Віктора Януковича. На початку літа ГПУ висунула мені підозру в розтраті майна в рамках справи про резиденцію Межигір'я, яка була виведена з державної власності в 2007 році», - підкреслив Ющенко.

ГПУ просила заарештувати майно Ющенка з метою забезпечення можливої конфіскації його в майбутньому. Але даних про те, що Ющенко відчужує своє майно, суд не отримав.

Зазначимо, вартість майна оцінюється в 540 млн грн, це чотири земельних ділянки на території Старобезрадичівської сільради Київської області, також половина з 17 ділянок у Нових Безрадичах, кафе з житловим приміщенням, житловий будинок з господарськими будівлями та спорудою та ще один будинок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: