Суд знову не заарештував майно Ющенка

Читать на русском
Столичний райсуд знову відмовив Генпрокуратурі в клопотанні про накладання арешту на майно колишнього президента України.
Віктор Ющенко

Суд знову відмовив слідчому Генеральної прокуратури України в накладанні арешту на майно колишнього президента України Віктора Ющенка у межах кримінального провадження про виведення з державної власності резиденції Межигір'я, оскільки слідство здійснюється з порушенням підслідності.

Таке рішення 25 липня ухвалив слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва Віталій Писанець, повідомляє «Слово і Діло».

Так, слідчий Генпрокуратури просив накласти арешт на наступне майно Ющенка: 4 земельні ділянки в Обухівському районі Київської області; 17,5 земельних ділянок у Нових Безрадичах Обухівського району Київської області, кафе з житловим приміщенням та два житлових будинки. Вказаний арешт він просив накласти з метою його збереження та забезпечення можливої подальшої конфіскації майна як кримінального покарання.

Вивчивши клопотання, суддя залишив його без задоволення. Зокрема, він вказав, що слідчий ГПУ у клопотанні вказує нанесення шкоди в 540,09 млн грн, однак, до матеріалів клопотання жодних даних, які б підтверджували зазначену суму, не долучено. Так, вартість будинків, згідно з договором міни, становить 93,11 і 91,77 млн грн. Більше того, суддя зазначив, що будь-яких даних на спростування цього, органом досудового розслідування до матеріалів клопотання не долучено, що в свою чергу унеможливлює перевірку обґрунтованості висунутої Ющенку підозри слідчим суддею та ставить під сумнів її як таку.

Також ГПУ не визнала недійсним указ президента та договір щодо Межигір'я. До того ж, розслідування цієї справи відбувається з порушенням підслідності, оскільки відповідно до положень частини 5 статті 216 Кримінального процесуального кодексу України, слідство щодо колишніх президентів за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України здійснюють детективи Національного антикорупційного бюро.

Нагадаємо, ГПУ повідомила Ющенку про підозру. Сам екс-президент все підозри спростував. Раніше суд відмовився заарештовувати майно Ющенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: