Київ відмовиться від паперових квитків у транспорті

Читать на русском
З 1 листопада громадський наземний транспорт Києва повністю переходить на електронний квиток. Крім того, в метро з цього дня перестануть продавати жетони і зелені безконтактні картки.

У Києві з 1 листопада припинять продаж паперових квитків в наземному транспорті.

Про це повідомив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров, передає 44.ua.

Від скількох чашок кави доведеться відмовитися киянам через подорожчання проїздуВартість проїзду в столичному транспорті підвищилася вдвічі. Скоріш за все, кияни заощаджуватимуть на ранковій каві перед роботою. Ми підрахували, від скількох чашок кави доведеться відмовитися на користь оплати за проїзд.

За його словами, з 1 листопада громадський наземний транспорт Києва повністю переходить на електронний квиток. Крім того, в метро з цього дня перестануть продавати жетони і зелені безконтактні картки.

«З 1-го листопада в метро ще можна буде користуватися жетонами і безконтактною зеленою картою, але придбати їх буде вже не можна. Так що з 1-го листопада ми хочемо дати киянам можливість по повній користуватися е-квитком», - сказав Назаров.

Також повідомляється, що після впровадження електронного квитка у транспорті зникнуть кондуктори. Замість них працюватимуть контролери з пристроями для перевірки оплати проїзду. Крім того, в листопаді повністю запустять оплату проїзду банківською карткою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жетони і разові квитки на громадському транспорті Києва замінять також квитки з QR-кодами. Їх можна буде придбати в боксах самообслуговування і касах київського метрополітену.

Також змінили правила проїзду для школярів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: