Проїзд через КПП у бік Угорщини практично заблокований – ЗМІ

Читать на русском
Через саботаж угорських митників рух на КПП Лужанка - Берегшурань практично зупинився. На кордоні утворилися затори.

На КПП Лужанка-Берегшурань через саботаж угорських митників рух автомобілів у сторону Угорщини призупинено.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Mukachevo.net.

За інформацією ЗМІ, черга практично не рухається з п'ятої години ранку. На кордоні утворилася величезний затор. Водії вважають, що це свідомий саботаж, своєрідний протест через сцепоперацію проти митників.

«Не знаю, що й робити. Стою вже 3:00 на одному місці. І виїхати з черги вже неможливо, інакше міг би поїхати до іншого КПП. Хоча не факт, що там не відбувається те ж саме. Угорські митники роблять це цілком свідомо. Не зважають навіть на прохання тих, кому терміново потрібно перетнути кордон, наприклад, поїхати в лікарню. Водії в черзі сигналять, а митник їм каже: «Ви собі сигнальте, а я пішов». І закриває двері. Де їх перевіряючі служби тепер? Одних забрали, а залишилися ще гірші», - повідомив один з водіїв.

Зараз перетнути кордон з Угорщиною можливо тільки пішки, але і на це потрібно витратити близько двох годин.

Як відзначили в Мукачівському прикордонному загоні, пункт пропуску на українській стороні працює в штатному режимі.

Напередодні повідомлялося, що угорські силовики затримали 16 митників, які працювали на КПП Лужанка - Берегшурань і Косино - Барабаш на кордоні з Україною. Їх підозрюють в організації корупційної схеми, яка діяла, як мінімум, з листопада 2018 року.

Нагадаємо, 26 лютого Угорщина закрила КПП на кордоні з Україною. На кордоні з Україною не працювали КПП Берегшурань - Лужанка і Косино. Силовики Угорщини проводили спецоперацію з виявлення митників-хабарників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: