Картка киянина стане єдиним проїзним документом для пільговиків

Читать на русском
У Києві запроваджується єдина система обліку пільговиків у міському громадському транспорті за допомогою Картки киянина.

У Києві запроваджується єдина система обліку пільговиків у міському громадському транспорті за допомогою Картки киянина.

Про це заявив директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Київську міську державну адміністрацію (КМДА).

Проїзд по 8 гривень. На що підуть гроші та чи допоможе пасажирам електронний квитокУ Києві з 14 липня вдвічі (до 8 гривень) зросла вартість проїзду в комунальному транспорті. Більше про ситуацію знають експерти

Як зазначається, це дозволить зафіксувати кожну пільгову поїздку, що дозволить підвищити якість контролю за цільовим використанням бюджетних коштів і точністю прогнозу пасажиропотоків.

«Сьогодні муніципальна картка «Картка киянина» є єдиним механізмом, що дає можливість фактично зафіксувати, скільки пасажирів скористалися пільгою на проїзд. Таким чином, на підставі цих даних перевізники зможуть отримувати з міського бюджету повну компенсацію за перевезення пільговиків», – зазначив Крикунов.

На сьогодні в наземному громадському транспорті встановлені валідатори, за допомогою яких здійснюється облік пільгових категорій громадян, які користуються цим видом транспорту. У разі наявності пільги під час валідації кошти не знімаються.

Карта реєструється в системі для коректного обліку пасажиропотоку та компенсації витрат на перевезення підприємствам-перевізникам. Для того, щоб користуватися пільгами на проїзд, киянам рекомендують отримати Картку киянина.

Отримати картку киянина пільговики можуть у будь-якому відділенні Ощадбанку міста Києва. Для цього потрібно мати при собі паспорт, ідентифікаційний код і документ, що підтверджує пільговий статус. Після цього необхідно активувати соціальний транспортний додаток в Управлінні праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації або в Департаменті соціальної політики. Для пільговиків отримання муніципальної картки «Картка киянина» є безкоштовним.

Раніше в Києві метрополітен відкрив новий сервісний центр для пасажирів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: