Школярі Києва отримають електронні квитки для пільгового проїзду в транспорті

Читать на русском
Як повідомляється, відстежувати переміщення дитини можна буде в особистому кабінеті киянина завдяки спеціальному транспортному додатком.

Київські школярі зможуть отримувати учнівські електронні квитки для пільгового проїзду в громадському транспорті. Також за цими квитками батьки зможуть відстежити переміщення дітей.

Про це повідомили в департаменті освіти і науки Київської міської держадміністрації, пише «Слово і Діло».

У Києві хочуть відмовитися від маршруток. Що для цього потрібно та чи впровадять єдиний квиток?У Києві до 2024 року планують відмовитися від маршруток та оновити парк автобусів, тролейбусів і трамваїв. Що з цього вийде, розбирались експерти.

Як повідомляється, відстежувати переміщення дитини можна буде в особистому кабінеті киянина завдяки спеціальному транспортному додатком.

Відзначається, що для отримання учнівського квитка батьки або особи, які їх замінюють, повинні зареєструватися на Порталі надання електронних послуг, використовуючи Кваліфікований електронний підпис (КЕП, ЕЦП) або BankID для підтвердження своїх даних. Щоб подати заявку на отримання квитка, треба в особистому кабінеті киянина внести дані своєї дитини, заповнивши відповідні поля форми і додати фото дитини.

«Зараз послуга надається в тестовому режимі. Користувачі зможуть замовити електронний учнівський квиток з початку 2019-2020 навчального року», - йдеться в повідомленні.

Послуга електронного квитка надається за рахунок міського бюджету.

Нагадаємо, картка киянина стане єдиним проїзним документом для пільговиків.

Також відзначимо, з'ясувалося, скільки витратив «Київпастранс» на закупівлю проїзних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: