У Раді зареєстрували звернення до КСУ щодо закону про зняття недоторканності

Читать на русском
ВР зареєстрований проект постанови про звернення до Конституційного суду України для отримання висновку, в який спосіб парламент має виконувати висновок КСУ щодо законопроекту про зняття недоторканності.

У Верховній раді зареєстрований проект постанови про звернення до Конституційного суду України для отримання висновку, в який спосіб парламент має виконувати висновок КСУ щодо законопроекту про зняття недоторканності.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив народний депутат України (фракція «Європейська Солідарність») Руслан Князевич під час виступу в парламенті.

Рада попередньо схвалила зняття недоторканності: як голосували нардепиВерховна рада попередньо схвалила зняття недоторканності з нардепів. У залі було 363 голоси За, противників не знайшлося, але були ті, хто не голосував.

«Зважаючи, що питання тих застережень, які є у висновку КСУ, не вирішені, ми маємо серйозну правову колізію. Я зареєстрував відповідний проект постанови про звернення до КСУ з метою надання висновку, в який спосіб парламент має виконувати висновок щодо законопроекту 7203. Без такого роз'яснення, я переконаний, парламент робить велику помилку, коли допускає таке грубе порушення», - зазначив Князевич.

За його словами, раніше КСУ у своєму висновку застерігав, що скасування депутатської недоторканності може завадити виборцям відстояти свої права в парламенті через обраного ними представника. Крім того, ще у 2016 році КСУ заборонив попередньо схвалювати законопроекти на першій та останній сесії, як це сталось у випадку із законопроектом про скасування депутатської недоторканності.

Нагадаємо, Верховна рада у вівторок, 3 вересня, розглянула зняття депутатської недоторканності у другому читанні. За проголосували 373 нардепи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: