Рада скерувала закон про покарання за прогули до КС

Читать на русском
Законопроєкт передбачає позбавлення депутатського мандата за третину прогулів. За направлення проголосували 279 депутатів Ради.

Парламент направив на розгляд до Конституційного Суду України законопроєкт №1027 авторства президента Володимира Зеленського, який передбачає позбавлення депутатів мандата за прогули і кнопкодавство.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

У «Чесно» підрахували, скільки нардепів прогулювали засідання РадиАктивісти руху Чесно презентували критерії оцінювання роботи депутатів Верховної Ради, аби допомогти виборцям розібратися, які ініціативи підтримував той чи інший депутат.

За направлення проголосували 279 депутатів Ради.

Зокрема, Зеленський пропонує доповнити перелік підстав для позбавлення народного депутата мандата.

Згідно з проєктом закону, в разі порушення вимог щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності, відсутності народного депутата без поважних причин на третині пленарних засідань Верховної Ради України та/або засідань комітету ВР, членом якого він є, протягом однієї чергової сесії його повноваження припиняються достроково за рішенням Верховного Суду.

Також передбачено, що повноваження припиняються в разі встановлення судом факту неособистого голосування народним депутатом України в парламенті, тобто голосування народним депутатом замість іншого парламентарія або надання народним депутатом можливості проголосувати замість нього іншому нардепу.

Раніше Рада передала в КСУ закон про скорочення нардепів. Направлення законопроекту до суду підтримали 258 парламентаріїв. Наступне скликання Ради можуть скоротити до 300 депутатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: