«Я більше не актор»: Інтерв'ю Зеленського за підсумками 100 днів роботи – головне

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю, присвячене 100 дням його роботи, акторові Станіславу Бокланом, який зіграв у серіалі «Слуга народу» роль прем'єр-міністра.

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю, присвячене 100 дням його роботи, акторові Станіславу Бокланом, який зіграв у серіалі «Слуга народу» роль прем'єр-міністра.

Відеозапис інтерв'ю показав телеканал «1+1».

«Слово і Діло» зібрало основні меседжі інтерв'ю Володимира Зеленського.

Найбільше досягнення за 100 днів.

«Хто я - я більше не актор», - підкреслив президент.

«Зміни є, але я залишився точно людиною, і мене не зламали речі, які з'являються у людини, який має таку посаду», - сказав Зеленський.

Власний кортеж

«Почну з початку: ми обіцяли нічого не перекривати - ми не перекриваємо. Ми обіцяли, що не буде кортежу, і, щоб усім було відомо, кортежі завжди були, і у попередньої влади, від 8 до 12 машин. Вісім - це мінімум, 12 - це те, про що я знаю, може більше, може менше, не важливо. У нас завжди є дві-три машини. Буває, попереду обов'язково машина поліції, і одна буває, вони знають, як я на це реагую, одна машина ззаду ховається. У мене завжди буває з цим багато прикольних моментів, як я виходжу, вони тікають », - сказав глава держави.

Про їзду на велосипеді за прикладом Голобородька з серіалу «Слуга народу» Зеленський сказав, що йому цього робити «не дозволяють». Він уточнив, що вже «було кілька випадків, коли йому загрожувала небезпека».

Результати виборів і абсолютна влада

«Я дуже радий результату парламентських виборів. Подивимося, як будуть діяти депутати. Повнота влади тут ні до чого, це інструмент, на якому не хочеться фальшивити, хочеться дійсно чисто грати. А чисто грати ти можеш на цьому інструменті, якщо всі депутати в цьому оркестрі теж хочуть грати і немає політичної какофонії», - заявив Зеленський.

Зеленський додав, що найближчим часом люди побачать ухвалення законопроектів, які очікує суспільство.

Він підкреслив, що до новообраних депутатів вже ходять люди з приводу «рішення» різних питань.

«Я так реагую на це, я їм говорив відверто: «Я вас приб'ю. Приб'ю, знайду і приб'ю просто». Це просто ганьба», - заявив Зеленський.

Коли почнуться «посадки»

«Антикорупційний суд починає у вересні вперше працювати в Україні. Мені здається, там з'являться чесні судді. У нас з'явиться новий генпрокурор. Це дуже важлива людина. Я думаю, що восени, коли у нас з'явиться Антикорупційний суд і новий генпрокурор, все почнеться», - повідомив Зеленський.

Що буде з тарифами

«Якщо моделі зменшення комуналки не буде, будемо прощатися з урядом. Все, що зможуть, вони зроблять. Питання не в тому, яка ціна комуналки, питання в тому, який відсоток від того, що отримує людина з пенсії або зарплати, вона платить за комуналку», - сказав Зеленський.

Боротьба з контрабандою

«Дійсно на кордоні дуже сильно зменшилася контрабанда. Ми отримуємо тисячу меседжів: Ну підіть, ну візьміть. Зупинили велику кількість контрабанди. Ми повністю залишимо контрабанду, коли реформуємо прикордонну службу, податкову. До кінця 2019 роки ми здолаємо контрабас», - заявив президент.

Посада Богдана в ОПУ

Зеленський зазначив, що Богдан йому дає слушні поради.

«Він такий нетерплячий. Він не може, як кажуть, вгамуватися. Я йому кажу, що ти постійно виставляєш в Інстаграм, Фейсбук, чому ти поліз до журналістів. Він повинен заспокоїтися. Іноді він дає цікаві думки, це правда», - розповів президент.

Також він прокоментував поїздку Богдана на Сен-Тропе. За його словами, глава ОПУ пішов у відпустку за 4-5 днів до Дня Незалежності, був запрошений на весілля.

«Я йому подзвонив і сказав, що він не правий в цій ситуації. Він не має права на День незалежності в Сен-Тропе гуляти. Чи порушував він закон? Не все міряється законами, але він не порушував», - додав Зеленський.

Розмови з Путіним

За словами президента, для розмов довелося долати опір представників колишньої влади.

Перші 100 днів президентства Зеленського: головні факти і цифри100 днів президентства Зеленського можна оцінювати по-різному, але з мовою цифр не посперечаєшся. Аналітики порталу Слово і Діло дослідили, скільки зустрічей провів Зеленський за цей час, скільки указів підписав, з ким найчастіше спілкувався.

«Для них - не дай Бог зараз моряки повернуться через розмову Зеленського з Путіним, не дай Бог таке станеться. Я за це їх і... не хочу говорити про моє ставлення до них. Тому я вирішив йому зателефонувати, ми познайомилися, у нас була розмова десь 30 хвилин. Ми говорили про повернення наших хлопців, про наступні кроки, про ситуацію на Донбасі, про війну на Донбасі. Він говорив мені інформацію, якою він володіє, я йому говорив про інформацію, яку знаю я. І це різна інформація про те, що відбувається на Донбасі. У нас був, я думаю, предметний діалог, тому що ми визначили, яким чином і в який термін ми повинні повернути наших хлопців», - зазначив Зеленський.

Втім, він заявив, що у нього «немає ніяких відносин» з президентом РФ.

Лідери західних країн створили зовсім інший образ Володимира Зеленського

«Потрібно всім зрозуміти, як мене зустрічають і як мене проводжають - це різні речі. Була підготовлена ​​така база, що я зовсім не про Україну. І на всіх міжнародних зустрічах, які у мене були, мене зустрічали дуже тепло, але вони зустрічали одну людину, а приїжджала зовсім інша людина», - сказав президент.

Очікування від зустрічі з президентом США Дональдом Трампом

«Від них дуже багато залежить. Вони дійсно підтримують Україну. Президентам потрібно зустрітися, познайомитися, подивитися в очі. Ми не будемо йти до них з простягнутою рукою. Ми нормальна, сильна країна, але у нас просто йде війна. І у нас дуже хороші люди, не гірше громадян Америки. Інвестуйте. Ми готові говорити з Америкою про бізнес між країнами. Є ще питання міжнародних відносин, закінчення війни», - заявив Зеленський.

За підсумками 100 днів президенства, Зеленський розповів, що найважчим для нього днем ​​був той, коли він отримав звістку про чотирьох загиблих на фронті.

Найважливіший день, говорить Зеленський, у нього ще попереду, і скоро. А найщасливішими вважає не дні, а вечори, коли повертається з державної служби додому.

Раніше «Слово і Діло» підбило попередні підсумки 100 днів президентства Зеленського.

Як виконували обіцянки Володимир Зеленський та його попередник Петро Порошенко в перші 100 днів на посаді — на інфографіці.

«Слово і Діло» порівняло перші п'ять кроків Зеленського й Порошенка на посаді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: