Поліція закрила справу про можливе збагачення директора інституту експертиз

Читать на русском
Апеляційний суд столиці скасував ухвалу слідчого судді за скаргою на постанову слідчого поліції про закриття справи щодо директора науково-дослідного інституту.
Олександр Рувін

Слідчий Національної поліції в місті Києві закрив кримінальне провадження за фактами можливих незаконного збагачення та недостовірного декларування директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександра Рувіна.

Про це йдеться в ухвалі Київського апеляційного суду від 20 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, 18 червня старший слідчий в особливо важливих справах Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Києві закрив кримінальне провадження в частині незаконного збагачення на підставі пункту 4 частини 1 статті 284 КПК України у зв'язку з набуттям чинності закону, який скасував кримінальну відповідальність за діяння. Також слідчий закрив справу й в частині недостовірного декларування на підставі на підставі п. 1 ч. 1 ст. 284 КПК України у зв'язку відсутністю події кримінального правопорушення. Втім адвокат Рувіна подав скаргу на цю постанову, оскільки не погодився з причиною закриття кримінального провадження в частині незаконного збагачення. На думку захисту, всю справу необхідно закрити на підставі відсутності події кримінального правопорушення.

Вивчивши скаргу, Шевченківський райсуд Києва залишив без задоволення. Проте адвокат директора КНДІСЕ подав апеляцію, яку суд задовольнив частково, скасувавши ухвалу суду про залишення скарги захисту без задоволення. На думку суду, постанова про закриття справи безпосередньо стосується інтересів Рувіна, зокрема, підстав закриття. Тому висновок слідчого судді про відсутність у Рувіна та його представників права на оскарження постанови слідчого є помилковим.

Нагадаємо, НАБУ розслідувало можливе збагачення директора інституту експертиз Рувіна, але САП передала справу поліції. Раніше суд закрив справу колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна в частині незаконного збагачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: