СБУ провело обшуки на шахтах через розкрадання понад 0,5 млрд гривень

Читать на русском
Служба безпеки України проводить обшуки на державних вугільних шахтах, керівництво яких звинувачується в розкраданні 0,5 млрд грн.
Ілюстративне фото.

Служба безпеки України проводить обшуки на державних вугільних шахтах, керівництво яких звинувачується в розкраданні 0,5 млрд грн.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба СБУ.

Кабмін виділив кошти на борги шахтарямУряд виділив 295 млн грн на погашення боргів із зарплати перед шахтарями. Спочатку ці кошти в бюджеті були заплановані на модернізацію вугільних шахт.

Повідомляється, що посадовими особами «Лисичанськвугілля», «Мирноградвугилля», «Шахта ім. М. С. Сургая», «Первомайськвугілля» та «Шахтоуправління Південнодонбаське № 1» в період з 2016 по 2019 року був організований механізм розкрадання коштів підприємств через процедуру державних закупівель.

«Керівництво «прописувала» умови проведення тендерів шахтного обладнання під заздалегідь визначених переможців - підконтрольних фірм-прокладок. Потім вище зазначеним підприємствам було перераховано понад 0,5 млрд гривень, які розподілялися між організаторами та учасниками протиправної оборудки», - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що обладнання, необхідне для стабільної роботи шахт, не оновлювалося, а лише час від часу ремонтувалося, що призводило до суттєвого зниження ефективності роботи підприємств і створювалися загрози життю і здоров'ю працівників.

Раніше НАБУ завершило розслідування по справі Крючкова. Його спільно з Ігорем Корниленковым звинувачують у розкраданні коштів «Запоріжжяобленерго».

Також повідомлялося, що чиновники «Укрспортзабезпечення» закуповували сумнівні препарати для національних збірних. З-за дій службових осіб державному бюджету України завдано збитків на більш ніж 8 млн гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: