Кабмін виділив кошти на борги шахтарям

Читать на русском
Уряд виділив 295 млн грн на погашення боргів із зарплати перед шахтарями.  Спочатку ці кошти в бюджеті були заплановані на модернізацію вугільних шахт.

Уряд виділив 295 млн грн на погашення боргів із зарплати перед шахтарями.

Як пише «Слово і Діло», про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю, 7 червня, повідомив міністр енергетики Ігор Насалик.

Заборгованість із зарплати: де в Україні були найбільші борги протягом останніх п’яти роківНайбільші борги із зарплати протягом п’яти років були у Луганській, Донецькій, Сумській та Харківській областях.

Він зазначив, що спочатку ці кошти в бюджеті були заплановані на модернізацію вугільних шахт.

«Зараз ми гроші з модернізації - це ми забрали гроші з Лисичанська та Південнодонбаської третьої - направляємо на заробітну плату. Знову наступаємо на ті граблі, які були завжди. Ці 295 мільйонів прийняті на Кабінеті Міністрів, зараз проходять узгодження в Міністерстві фінансів. Сьогодні або в понеділок вони будуть спрямовані шахтарським колективам», - сказав міністр.

Як відомо, в Україні щомісяця гине один шахтар.

«Слово і Діло» відстежує, які зарплати отримують міністри, очільники антикорупційних органів та інші високопосадовці. Сьогодні пропонуємо подивитись, які борги із зарплати накопичилися в Україні та окремо за областями протягом 2014-2019 років. Наші аналітики створили інфографіку за даними Держстату, без урахування тимчасово окупованої АР Крим та зони проведення ООС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: