В Україні випробували нову систему залпового вогню

Читать на русском
Шепетівський ремонтний завод, що входить до концерну Укроборонпром, розробив і випробував проєкт реактивної системи залпового вогню Берест, яка отримала позначення БМ-21УМ.

Шепетівський ремонтний завод, що входить до концерну Укроборонпром, розробив і випробував проєкт реактивної системи залпового вогню Берест, яка отримала позначення БМ-21УМ.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє АрміяInform.

5% ВВП на армію: чи зможе «Слуга народу» виконати програмну обіцянкуСлово і Діло виділило всі обіцянки з програм тих партій, які, за прогнозами соціологів, можуть пройти до нового парламенту. Експерти оцінили передвиборчі ініцативи партій.

«Проект - глибока модернізація існуючого комплексу БМ-21 Град. Її суть - у заміні існуючих агрегатів, а також у застосуванні нових пристроїв. Усі комплектуючі - українського виробництва, що значно знижує вартість виробу і виключає імпортозалежність. Берест здатний замінити у військах морально і фізично застарілі ще радянські Гради», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що проєкт Берест передбачає збереження основних особливостей базового зразка і декількох його агрегатів. У той же час тут замінять різноманітні вузли і встановлять сучасні пристрої. За словами розробників, це дозволить оптимізувати виробництво, підвищити технічні характеристики і поліпшити бойові якості комплексу.

Установка додаткових десяти пускових труб збільшує мобільність і потужність Береста для ураження цілей з різних позицій, без додаткової перезарядки боєкомплекту.

Також у новому проєкті розробники відмовилися від базового шасі застарілого Уралу. Тепер використовується шасі КрАЗ-5401НЕ. Планується також установка бортового комп'ютера, який дозволяє в режимі онлайн приймати координати і розвіддані для ураження цілей.

Зараз Берест готують до виставки «Зброя та безпека», яка відбудеться в жовтні в Києві.

Раніше в Одеській області відбулися випробування ракет реактивної системи залпового вогню «Вільха» із збільшеною дальністю ураження.

«Слово і Діло» проаналізувало передвиборчі програми топ-5 політичних сил, що обіцяли політичні партії на виборах-2019.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: