Попередньо, РФ відвела озброєння біля Станиці Луганської – Кучма

Читать на русском
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ найближчим часом проведе верифікацію відведення військових з району Станиця Луганська

За попередніми даними, війська з російської сторони з району Станиці Луганської були відведені, однак СММ ОБСЄ має підтвердити цей факт.

Про це 29 червня заявив представник України в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) в Мінську Леонід Кучма, пише «Інтерфакс-Україна», передає Слово і Діло.

«За нашими попередніми даними, війська з російської сторони були відведені. Однак, СММ ОБСЄ має підтвердити цей факт», - заявив Кучма.

Він додав, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ найближчим часом проведе верифікацію відведення військових з району Станиця Луганська з обох сторін і представить остаточний висновок.

Нагадаємо, 26 червня, відбувся перший етап відведення українських підрозділів під наглядом місії ОБСЄ. Українські військові відійшли з однієї з позицій, яка перебувала перед КПВВ «Станиця Луганська».

Раніше в штабі ООС прокоментували розведення сил у Станиці Луганській.

Також підтвердили розведення сил і в ОБСЄ. Курт Волкер також прокоментував розведення сторін у Станиці Луганській.

Додамо, минулої доби збройні формування Російської Федерації 31 раз порушили режим припинення вогню. З них 15 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: