На озброєння ЗСУ надійшла нова радіогідроакустична система

Читать на русском
Система об'єднує інформацію з декількох гідроакустичних буїв, що працюють у пасивному режимі й непомітні для противника.

Збройні сили України прийняли нову радіогідроакустичну систему «Ятрань». З її допомогою військові зможуть виявити ворожі кораблі та підводні човни.

Про це 10 червня інформує «Укроборонпром», передає «Слово і Діло».

Повідомляється, що наказ про прийняття на озброєння нової системи був підписаний міністром оборони за підсумками позитивних результатів випробувань.

Система «Ятрань» складається зі спеціальних гідроакустичних буїв із надчуттєвими акустичними сенсорами та цифровим центром обробки інформації. Система об'єднує інформацію з декількох гідроакустичних буїв, що працюють у пасивному режимі й непомітні для противника. Це дозволяє контролювати переміщення ворожих кораблів і підводних човнів і передавати їхні координати для знищення.

Гідроакустичні буї «Ятрань» також можна скидати із вертольотів, що дозволяє швидко створити мережу, котра охоплює велику акваторію сенсорів. Система використовувалася під час міжнародних навчаннях «Сі Бриз» і готується до серійного виробництва, після чого буде розгорнута у рамках державного оборонного замовлення.

Нагадаємо, українські десантники взяли участь у міжнародних навчаннях SABER GUARDIAN-2019, що проходять на території Румунії, до яких залучаються представники шістнадцяти країн.

Також відзначимо, військові випробували ракетний комплекс «Нептун».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: