Третій місяць роботи Офісу президента: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати виконання обіцянок президентом України Володимиром Зеленським та його командою. Ми вже підбили підсумки роботи безпосередньо президента і деталізували, які обіцянки він виконав і провалив протягом останнього місяця. Тепер з’ясовуємо, наскільки відповідальними були керівники його Офісу.

Упродовж трьох місяців своєї роботи (з 20 травня до 20 серпня) члени Офісу президента дали 39 обіцянок. За весь цей період 8 уже виконали, а 2 – провалили.

Єдина провалена обіцянка в серпні стосувалася кадрових рішень. Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко запевнив, що заяви керівництва ОПУ про майбутні відставки будуть оприлюднені найближчими днями.

«Завтра (8 серпня – ред.) я попрошу президента й оприлюдню ці заяви. Це не проблема», – заявив Тимошенко, але так цього й не зробив. 19 серпня зі ЗМІ стало відомо про те, що в Офісі президентане надали журналістам копії заяв про майбутні відставки керівництва. «Ухвалили рішення про продовження терміну розгляду зазначеного запиту до 20 робочих днів від дати його надходження», – йдеться у відповіді ОПУ на запит журналістів «Українських новин».

Обіцянки, які вдалося виконати чиновникам ОПУ цього місяця, стосувалися міжнародних та юридичних питань. У середині липня заступник глави ОПУ Вадим Пристайко пообіцяв, що телефонні переговори президентів України та РФ знову відбудуться. 7 серпня Зеленський провів телефонну розмову з Путіним. За офіційною інформацією, розмова була ініційована українською стороною та стосувалася припинення обстрілів із території ОРДЛО.

Ще один заступник глави ОПУ Руслан Рябошапка виконав обіцянку про те, що найближчим часом буде завершене створення Комісії з питань правової реформи. 7 серпня було затверджене положення про Комісію та її склад. Документ підготував Офіс президента.

Окрім того, що протягом місяця чиновники Офісу президента виконували й провалювали деякі запевнення, вони ще й дали 18 нових обіцянок.

Зокрема, глава ОПУ Андрій Богдан пообіцяв, що до правоохоронних органів буде передана інформація щодо нібито спроби його підкупу адвокатом «смотрящего» за головою КМДА.

Кирило Тимошенко пообіцяв, що цьогоріч на адміністративному кордоні з Кримом буде відкритий у новому форматі тимчасовий КПВВ «Чонгар». Також йому належать свіжі обіцянки допомогти в мовленні кримськотатарському телеканалу ATR та забезпечити в повному обсязі фінансування Суспільного мовлення.

Олексій Гончарук заявив, що Україна в 2020 році підніметься в рейтингу Doing Business щонайменше на 20 позицій після того, як восени новий парламент ухвалить низку законопроектів, запропонованих командою президента.

Читайте також, як Офіс президента виконував обіцянки протягом першого та другого місяців роботи.

Також «Слово і Діло» писало, як президент Зеленський виконував обіцянки протягом цього часу.

Проміжні підсумки виконання обіцянок попереднім президентом та його адміністрацією шукайте в розділі «Дайджести».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: