Зеленський вніс Кабміну три кандидатури на голів ОДА

Читать на русском
Президент вніс кандидатури очільників обладміністрацій Вінницької, Запорізької та Рівненської областей.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко повідомив, що президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Кабінету міністрів три кандидатури на голів обласних державних адміністрацій.

Про це Розенко написав у своєму Facebook, пише «Слово і Діло».

Розенко заявив, що відбір кандидатів відбувався у кулуарний спосіб.

«Президент Зеленський, на жаль, не реагує на конструктивні пропозиції і продовжує свій впевнений поступ... по граблях… На розгляд уряду знов внесені чергові кандидатури на посади глав обласних державних адміністрацій… Прізвища кандидатів не було оприлюднено і не відбувалося жодного громадського обговорення цих кандидатур», - зазначив віце-прем'єр.

Так, Зеленський пропонує призначити Владислава Скальського на посаду глави Вінницької ОДА, Віталія Туринка - на посаду очільника Запорізької ОДА та Віталія Коваля на посаду глави Рівненської облдержадміністрації.

Нагадаємо, в кінці червня Зеленський вніс Кабміну вісім кандидатур на голів ОДА, про що тоді також повідомив Розенко. «Хто ці люди? Звідки? Яким чином стали кандидатами на зазначені посади?» - писав віце-прем'єр у своєму Facebook.

Згодом уряд відмовився публічно обговорювати ці кандидатури на засіданні Кабміну. А пізніше стало відомо, що Кабінет міністрів погодив усі кандидатури президента на голів обласних державних адміністрацій. Таким чином, на розгляд глави держави уряд направив всі внесені кандидатури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: