Кабмін затвердив кандидатури Зеленського на голів ОДА

Читать на русском
Деякі міністри голосували проти всіх подань президента, оскільки не було їхніх публічних обговорень.

Уряд в середу, 26 червня, погодив всі вісім кандидатур на посади голів обласних державних адміністрацій, які запропонував президент Володимир Зеленський.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив представник президента у Кабміні Андрій Герус в коментарі журналістам після засідання уряду.

«Усі вистави були підтримані, не одноголосно», - зазначив Герус.

За його словами, окремі міністри голосували проти всіх подань, безвідносно до кандидатур.

Зокрема, віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко залишив засідання Кабміну на знак незгоди з розглядом питання щодо кандидатур на посади губернаторів в закритому режимі. Про це Кириленко повідомив в Twitter.

За словами Геруса, на наступне засідання уряду Офіс глави держави внесе ще низку кандидатур на посади керівників облдержадміністрацій.

Нагадаємо, раніше вранці віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко назвав вісім кандидатур на голів ОДА, внесених від Офісу президента Зеленського. «Хто ці люди? Звідки? Яким чином стали кандидатами на зазначені посади?» - написав віце-прем'єр у своєму Facebook.

Так, головою Донецької ОДА пропонувалося призначити Павла Кириленка, Закарпатської ОДА - Ігоря Бондаренка, Київської ОДА - Михайла Бно-Айріяна, Луганської ОДА - Віталія Комарницького, Львівської ОДА - Маркіяна Мальського, Одеської ОДА - Андрія Андрейчикова, Херсонської ОДА - Юрія Гусєва, Черкаської ОДА - Ігоря Шевченка.

На засіданні Кабміну Гройсман запропонував провести співбесіду з усіма кандидатами в закритому режимі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: