У «Слузі народу» пояснили розподіл місць у комітетах

Читать на русском
Напередодні партію звинуватили в нехтуванні рішенням першого засідання підготовчої групи щодо комітетів.

Керівник прес-офісу партії «Слуга народу» Євгенія Кравчук пояснила принцип визначення складу комітетів нової Верховної ради.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» в середу, 21 серпня.

Оприлюднили список комітетів нової РадиЗаступник голови групи заявив, що в новій Раді буде 23 парламентські комітети, що на п'ять комітетів менше, ніж минулого скликання.

«Пропорційне представництво в комітетах – це вимога частини 4 статті 81 закону про регламент Верховної ради України. Відповідно, виконуючи волю українського народу, депутати від партії «Слуга народу» мають зайняти 60% від складу кожного комітету Ради. Представництво інших фракцій та позафракційних депутатів також має відповідати результатам позачергових парламентських виборів», – зазначила Кравчук.

Крім того, вона зазначила, що при визначенні загального кількісного складу комітетів парламенту підготовча депутатська група ґрунтувалася на спільному рішенні про мінімальну та максимальну межу – 7 і 31 член комітету, а також на кількісний склад комітетів Верховної ради 8-го скликання.

Напередодні представниця «Європейської солідарності» Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Слуга народу знехтувала рішенням першого засідання підготовчої групи і самостійно вирішила, скільки депутатів буде в кожному комітеті нової Ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: