У Лефортово взяли передачі для п'ятьох українських в'язнів – правозахисниця

Читать на русском
У цьому самому СІЗО утримуються українські моряки. Переміщення українських політв'язнів в одну локацію може свідчити про те, що могли бути досягнуті угоди щодо обміну.

Московське СІЗО Лефортово прийняло передачі для п'яти українських політв'язнів - Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба і Миколи Карпюка.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила російська правозахисниця Вікторія Івлєва у Facebook у вівторок, 20 серпня.

«Карколомне з Лефортово. Поїхали навмання в Лефортово, зібравши п'ять передачок. Усі передачі взяли. Усередині СІЗО не буваю, права такого у мене немає, але не бачу сенсу приймати передачі для людей, яких немає в наявності», - написала Івлєва.

Прямого підтвердження від адміністрації Лефортово перебування там українських політв'язнів немає. Адвокат Володимира Балуха Ольга Дінзе відмовилася коментувати інформацію правозахисниці Івлєвої.

Варто відзначити, що в СІЗО утримуються особи, ще не засуджені або щодо яких не винесено вирок. Зокрема, там перебувають українські полонені моряки, яких, згідно з вимогою України, задоволеною Трибуналом ООН 25 травня, вже повинні були відпустити на свободу.

Те, що відразу п'ять відомих українських політв'язнів могли опинитися разом із полоненими моряками в Лефортово, може свідчити на користь досягнення певних домовленостей між Росією та Україною щодо обміну політв'язнями.

Нагадаємо, що раніше адвокат ув'язненого Балуха заявила, що його вивезли до Москви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: