У ДФС пояснили, як від завтра штрафуватимуть порушників-євробляхерів

Читать на русском
Нові штрафні санкції за порушення при ввезенні транспортних засобів запроваджуються в Україні з 22 серпня 2019 року. Cума від 85 до 170 тисяч грн.

Нові штрафні санкції за порушення при ввезенні транспортних засобів запроваджуються в Україні з 22 серпня 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

Зеленський не зміг за місяць відтермінувати штрафи для власників нерозмитнених автомобілівВолодимир Зеленський подав відповідний законопроект, але Рада його не розглянула. Штрафувати почнуть уже з 22 серпня.

Як зазначили в ДФС, у разі перевищення строку доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тис. грн. Якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектування авто, розмір штрафу сягатиме 170 тис. грн або конфіскація таких авто.

Аналогічні розміри штрафів і при перевищенні строків тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення. Так, перевищення від 20 до 30 діб - сума штрафу складатиме 85 тис. грн, понад 30 діб, також у разі втрати або розкомплектування авто - 170 тис. грн або конфіскація.

Крім цього, передбачено відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого авто у комерційних цілях. При такому порушенні доведеться сплатити штраф 34 тис. грн.

Раніше заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка заявив, що Верховна рада нового скликання вже на першому засіданні відтермінує штрафи для власників автомобілів на єврономерах ще на три місяці.

Нагадаємо, наприкінці травня Верховна рада відтермінувала запровадження штрафів для власників нерозмитнених «євроблях» на три місяці – до 22 серпня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: